Wervelwind

'Wervelwind' is het derde deel van een drieluik over Bet, na 'Wiebelkont' en 'Taterwater'; het is echter geen enkel probleem om dit deel los van de andere te lezen.
Bet is een elfjarig meisje uit een kroostrijk gezin. Ze dartelt door het leven, geniet van haar vrienden en houdt enorm van dieren. Haar hart ligt haar op de tong, waardoor ze vaak heel grappig overkomt, maar sommige mensen zoals haar leerkracht hebben het heel moeilijk met haar gedrag. Bet was tot nu toe een echte kwajongen maar ze wil er toch graag wat meisjesachtiger uitzien en ze wil zo graag borstjes zoals enkele van haar vriendinnen. Maar ondanks dit verlangen is ze meestal toch nog de gewone, speelse en vrolijke Bet. Door de verandering van school en ook doordat er verliefdheden beginnen mee te spelen, voelt ze aan dat de vriendschappen helemaal aan het veranderen zijn.
Dit verhaal over een energiek meisje is - net zoals de titel zegt - als een wervelwind geschreven. De gebeurtenissen en avonturen volgen elkaar in een hoog tempo op. Het verhaal is vlot geschreven en zit vol humor, waardoor leesplezier verzekerd is. Het boek is opgedeeld in niet te lange hoofdstukken zodat het ook voor minder gemotiveerde lezertjes een aangename leeservaring kan zijn. De belevenissen en fantasieën van Bet zijn zeker heel herkenbaar voor de meer ondernemende jonge lezers. Door de alledaagsheid van de gebeurtenissen komt het verhaal levensecht over.
De grappige paginagrote zwart-witillustraties sluiten mooi aan bij de tekst. Ook de afwisseling tussen gedrukte tekst en handgeschreven brieven zorgt ervoor dat dit boek je aantrekt om erin te beginnen lezen. Op de cover komt de getekende Bet met haar wervelwind krachtig tot uiting door het contrast met de kleurrijke achtergrond.