Over Pluizer

‘Pluizer’ is al jaren synoniem van recensies van kinderboeken en jeugdboeken geschreven door bevlogen liefhebbers van jeugdliteratuur. Meer dan twintig jaar lang werden ze gepubliceerd in tijdschriftvorm, daarna vanaf 2005 in een databank op de LINC-website.
Deze site sluit aan bij de traditie en bevat in 2020 meer dan 10.000 recensies. Ze zijn het resultaat van het lees- en schrijfwerk van meer dan veertig LINC-vrijwilligers, die hun passie voor boeken en (voor)lezen met u willen delen. Velen van hen blijven dat doen, zodat u in de toekomst op de hoogte kan blijven van wat er op de markt verschijnt en van wat zij daarvan vinden. Neem dus regelmatig een kijkje en laat je verrassen!

Het regent sterren bij pluizer!

Onze recensenten zijn stuk voor stuk bevlogen boekenliefhebbers die met veel passie alle nieuwe boekjes lezen en er hun persoonlijk relaas over doen. De recensies geven dan ook steeds eerst een beeld van de inhoud van het boek en vervolgens de persoonlijke mening van de lezer. Samen met de collega-recensenten bestrooien ze de boekjes met sterren…

5 sterren: als het echt een pareltje is, ‘een boek om te koesteren’

4 sterren: worden toebedeeld aan een echte aanrader, dit MOET je echt eens lezen!

3 sterren: is een (erg) goed boek, zeker de moeite, vaak ook in een specifieke context bruikbaar, bv in de klas.

2 sterren: krijgt een gewoon goed boek waarover de recensenten het gevoel hebben er niet zoveel over te kunnen zeggen. Toch kan jij misschien wel van dat boek genieten!

1 ster: krijgt een boek dat door de recensent beoordeeld wordt als ‘weinig bijzonder’ of vaak ‘het zoveelste in een reeks’ of een andere reden die dan ook gespecificeerd wordt in de recensie.

Contact

Sanne Vanhellemont, Valkerijgang 26, 3000 Leuven
T. 016 31 66 00 G. 0493 40 09 10 - E. sanne.vanhellemont(at)linc-vzw(dot)be

Website: Kitty De Preeuw

Pluizer logo: Sebastiaan Van Doninck


Pluizer is een initiatief van LINC vzw

LINC werkt enthousiast rond Lezen, INformatie en Communicatie. Dat doen we door projecten op te zetten rond leesbevordering, maar ook door mensen vertrouwd te maken met de digitale wereld.

Workshops en vormingen leespromotie

We hebben een mooi aanbod vormingen en workshops rond voorlezen: van voorlezen aan peuters tot voorlezen aan ouderen.
Wil je graag iets organiseren rond voorlezen en ben je op zoek naar een geschikte vorming?
Hier vind je alle info: www.linc-vzw.be