Vlam

Na haar rebelse actie tijdens een ritueel (zie einde van het boek ‘Inkt') wordt Leora als spion er op uitgestuurd om te infiltreren bij de ‘Blanco’s’. Deze mensen dragen geen enkel merkteken en leven buiten de stadsgrenzen. Er wordt beweerd dat ze een aanval op Leora haar volk plannen om hen uit te roeien. Aan Leora om uit te vinden wanneer deze aanval zal plaatsvinden en wie hier verantwoordelijk voor is. Al snel merkt Leora dat dit antwoord niet zo eenvoudig is. En de waarheid over haar moeder en vader wordt duidelijker, maar dat brengt haar nog meer in verwarring.

Dit tweede deel start direct met Leora die is verdwaald in een bos. Door flashbacks komen we te weten waarom ze zich daarin bevindt. Dat maakt het verhaal boeiend en frist een stuk van het gebeuren van het vorige deel op. Toch kan je best het eerste deel niet te lang geleden gelezen hebben, want er zijn verschillende verhaallijnen en personages waarover je geen historiek krijgt.

We krijgen veel verhalen over het verleden van de volkeren. In het eerste boek kregen we er verscheidene te horen vanuit het standpunt van Leora’s volk. Nu krijgt Leora dezelfde verhalen te horen met een andere blik. Dezelfde verhalen met elk hun eigen waarheid. De twijfel die Leora hierdoor krijgt, voel je doorheen het hele boek en je leeft gemakkelijk mee. Dit is een spannend boek waarin je elke keer wanneer je een beetje meer bij de waarheid komt, nog meer raadsels tegenkomt. De tatoeages die het volk van Leora draagt en door iedereen kunnen gezien en gelezen worden, doet Leora ook nadenken over hoe het zit met haar recht op privacy. Een actueel thema waarin jongeren zich zeker kunnen inleven. Samen met de nodige romantiek is dit een fijn toegankelijk tienerboek.  

Het einde is verrassend en doet je uitkijken naar het volgende deel.

De kaft is gelijkaardig aan het eerste deel, enkel is de gouden print nu rood en zijn de tekeningen verschillend. Mooi gedaan en past weer perfect bij het verhaal.