Memorykonijn

Fantastisch om te zien welke verschillende tekenstijlen Martijn van der Linden aankan. Samen met Rinck bezorgde hij ons zoal o.a. 'Ik voel een voet' en 'Meisjes om te zoenen'. 'Memorykonijn' belicht weer een andere kant van zijn veelzijdigheid.
Iedereen kent wel het bekende memoryspelletje waarbij je op zoek moet gaan naar twee identieke plaatjes.Zo ook het konijn in dit verhaal. Helaas vindt hij geen ander konijn, maar een vliegtuig. Geen probleem, zo kan hij al vliegend op zoek naar zijn ontbrekende konijn. Al verloopt die zoektocht niet zonder problemen. Telkens als mogelijke hulp - de koning, een volk, een auto - hun identieke plaatje ontmoeten, helpen ze konijn niet verder. Gelukkig is konijn inventief genoeg om zijn queeste tot een goed einde te brengen.
In heel eenvoudige en sobere tekeningen met een beperkt gebruik van kleuren wordt een fantasierijk verhaal neergepend. Misschien niet steeds vlot te begrijpen voor jonge kinderen, wel boeiend. Achterin het boek komen alle elementen uit het boek terug in de vorm van een heus memoryspel. Spel en boek, twee in één, handig! Alleen niet vergeten dat kinderen vaak veel beter zijn in memory dan volwassenen!