Het Rarebeestencarnaval

Kom snel, zet je klaar ... alle dieren in optocht zijn daar. De muziek weergalmt door het huis, dan weer traag dan weer snel ... Kom en luister ... Guga Baul vertelt het je wel.
De visjes draaien rondjes in hun helderfrisse water, de vogeltjes houden zelden hun snater en kwetteren er op los. De zwaan vol van weemoed en het kleine sterven ontzwemt het verhaal. De koekoek, niemandsvriend, spreekt een andere taal. De olifant genietend in vol ornaat in het straffe licht ontmoet de held van de dag, de man met het leeuwengezicht. Zo gaan de dieren almaar door, dan weer snel dan weer traag. Poot voor poot, noot voor noot ... De muziek neemt je helemaal mee, doet je wegdromen, je ziet de dieren voor je neus vooorbij komen ...
Dit heerlijke luisterboek gevuld met muziek (op cd), feestelijke tekeningen in zachte kleuren en de dieren centraal fleurt menige autorit op zondagochtend helemaal op. Kinderen gekluisterd aan de cd-speler genietend van de teksten op rijm en de klassieke muziek van Carnaval des Animaux (Camille Saint-Saëns) gaan er helemaal in op. Absoluut een klassieker die in geen enkele huiskamer mag ontbreken.