Het grote avontuur van Kleine Muis

Voorleesverhalen met een staartje

Het is het jaarlijkse familiefeest en opa is verdwenen. Kleine Muis gaat op zoek naar hem, maar is zijn brilletje vergeten. Hij ontmoet ondertussen de uil die helemaal niet zo goedhartig is als hij lijkt en dat is het begin van een groot avontuur. Tibbe de poes, Arabella de kip, de vos, de hond en de mol komen allen op het pad van Kleine muis. Meerdere keren moet hij rennen voor zijn leven. Komt Kleine Muis veilig thuis?

Dit boek is een spannend en grappig voorleesboek met vijf aparte verhalen. Gerda De Preter schrijft rijke en tot de verbeelding sprekende teksten die orignieel zijn. Het gesprek tussen de sluwe uil en Kleine Muis getuigt van spitsvondigheid, Arabella de kip die alles verkeerd hoort, doet je spruit ongetwijfeld schaterlachen en het feest met mol zonder gasten zal je een traantje doen wegpinken. Het taalgebruik is gevarieerd, zit vol met humor en bevat veel uitdrukkingen. Zo zit Arabella de kip met een ei en wordt Kleine Muis licht in zijn hoofd van mol’s bessenjenever. Inderdaad, dit boek zal zonder enige twijfel een bijdrage leveren aan het verrijken van de woordenschat van je kind. Naast het thema moedig zijn, zitten er veel levenswijsheden verborgen in dit boek. De bekende illustrator Thé Tjong-Khing heeft de tekeningen gemaakt, waarbij verf en inkt gebruikt werd. Zijn vertederende figuurtjes ondersteunen goed het verhaal en zijn goed verdeeld over de tekst. 

Een heel aantrekkelijk boek, een echte aanrader om voor te lezen. Kind- en ouderpret is verzekerd, en niet alleen met Kerst.