Het derde dikke boek van Vos en Haas

Dit derde dikke boek van Vos en Haas bundelt drie eerder verschenen boeken: 'Waar is het ijs', 'Het spel van Jak' en 'Vos en Haas en de bosbaas'. Opnieuw ruim 300 bladzijden leesplezier voor beginnende lezers met deze grappige, soms spannende en soms ontroerende verhalen met steeds dezelfde dierenfiguren.
In 'Waar is het ijs' maken we voor het eerst kennis met Ping Wing.
 Ze komt uit het land van ijs en is een beetje raar. Ever vindt haar leuk en lief. Hij is meteen verliefd, maar de pinguïn heeft geen oog voor hem. Gelukkig heeft Ever een plan. Hij roept de hulp in van Neef en Jak. Is dat wel een goed idee?
'Het spel van Jak' vertelt over Jak. Samen met Ping Wing is hij op bezoek bij Vos en Haas. Hij vindt het er maar saai. Uil stelt voor een spelletje te spelen. Maar boeven spelen niet of toch wel? Boeven spelen in elk geval vals!
In 'Vos en Haas en de bosbaas' ontdekken de vrienden dat er een meer is in het bos. Het water blijft maar stijgen. Vos, Haas en Uil gaan op zoek naar de oorzaak, terwijl Ever vindt dat iedereen moet helpen om alvast een dam te bouwen. Maar wie is nu eigenlijk de baas in het bos?
Het zijn stuk voor stuk onweerstaanbaar grappige verhalen over bijzondere figuren, simpele dingen, leuke avonturen en herkenbare gevoelens. De verhalen zijn geschreven op niveau AVI 3 tot 7. Ze zijn verteld in een eenvoudige taal, aangepast aan het leesniveau, zonder dat de vertelstijl aan kracht inboet. Vaak wordt gespeeld met woorden en begrippen die verschillende betekenissen hebben. Dat maakt taal reeds boeiend en grappig voor jonge lezertjes. De tekst staat gedrukt in een groot en speels lettertype met ruime interlinie, waarbij sommige zinnen inspringen en woorden beklemtoond worden door ze vet en groot te drukken. Met waterverf ingekleurde, expressieve illustraties van Thé Tjong-Khing, staan tussen de tekst en sluiten nauw aan bij het verhaal. De karakters komen werkelijk tot leven in deze schitterende synergie tussen woord en beeld. Een stimulerend pareltje vol leesoefenstof.