Een paard met een strik om

Aan originaliteit nooit gebrek in de boekjes van Boonen. Deze keer verandert hij zijn boek in één groot ruilspel waar menig scout jaloers op zou zijn. Wat Vik allemaal geruild krijgt zonder veel moeite te doen is mij in ieder geval nooit gelukt. Een wolf, een meisje, een sportauto, een step, een hondje … het kan allemaal geruild worden in dit grappige, avontuurlijke verhaal. Avontuurlijk omdat de ruiltocht niet gewoon van deur tot deur gaan is, maar een opeenvolging van toevalligheden die Vik onderweg tegenkomt. Zowel in taal als in voorwerpen komt Boonen origineel en grappig, tot zelfs hilarisch uit de hoek. 

Vangeel zorgde voor moderne illustraties. Geen volledige figuren, maar uitvergrote details in de kleuren oranje, groen, zwart en wit. Je moet soms echt de tekst lezen om te begrijpen wat de illustratie voorstelt. En dat is positief bedoeld.

De tekst is eenvoudig maar rijk en staat in een duidelijk leesbaar lettertype gedrukt. Soms varieert de grootte en de kleur zodat de tekst en de illustratie nog meer in elkaar opgaan. Het verhaal leest als een trein en nodigt uit om te blijven doorlezen.

Ik ben alweer fan van deze aanrader.