Een indiaan als jij en ik

Wanneer op een dag een nieuw meisje in de klas komt, denkt Boaz dat ze een indiaan is. Hij verstaat haar taal niet maar wel haar tekeningen. Vanaf dan gaat Boaz graag naar school. Maar op een dag komt papa met een nare verrassing: Boaz mag naar een klas hoger. Dit zint hem helemaal niet omdat hij voor de eerste keer vriendschap ervaart, en van een speciaal meisje dan nog wel. Hij besluit om weg te lopen.
Via Boaz en Aischa - die als opdracht kregen een werk te maken over de Sioux-indianen - leer je alles over deze al lang uitgestorven indianenstam. Met veel tekeningen, verwijzingen en symbolen leer je al lezend hun wereld kennen. Je leert ook Boaz kennen, een enig kind dat het moeilijk heeft om contact te zoeken en alleen zijn oma in vertrouwen neemt. En nu dus Aisha. Aischa komt uit Syrië en kent alleen haar 'Tekentaal' en dat maakt hun vriendschap bijzonder.

Het boek is mooi uitgegeven en de gegevens over de Sioux-indianen staan mooi ingekaderd op een rode achtergrond, alleen het lettertype is hier een beetje priegelig. Toch is in dit boek lezen een beetje als in een museum lopen, je leert de gebruiken en het leven kennen van een bijzonder volk. Leuk is dat al hun werktuigen, symbolen, dieren enz. ... mooi doorheen de tekst zijn getekend. Rood en zwart overheersen en de afbeeldingen zijn zoals ze moeten zijn: origineel en getrouw. Jammer dat het verhaal van Boaz en Aischa - om deze boeiende geschiedenis te vertellen - toch wat te veel zwaarte geeft aan dit boek en zo minder prettig is om te lezen.