4+ | 2015
Querido
ISBN 978-90-451-1892-5
FICTIE , 59 p. , €17.5
gebonden , verhalenbundel
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

December

Winterse versjes en verhalen
Annie M.G. Schmidt (auteur) Charlotte Dematons (illustrator), Martijn van der Linden (illustrator), Fleur van der Weel (illustrator), Sylvia Weve (illustrator), Fiep Westendorp (illustrator)

Deze winterse bundel bevat 22 verhaaltjes en versjes van Annie M.G. Schmidt die komen uit Jip en Janneke, Dag, meneer de kruidenier en Ziezo, de 347 kinderversjes. Topillustratoren als Charlotte Dematons, Martijn van der Linden, Fleur van der Weel, Sylvia Weve en natuurlijk Fiep Westendorp maakten van dit boekje een sfeervol en tegelijk afwisselend geheel. Elk met hun kenmerkende tekenstijl geven ze opnieuw kleur en leven aan de intussen al jaren oude versjes van Schmidt.

Voor kinderen bevat deze bundel de onmisbare winteringrediënten: de Sint, schaatsen, ijs, sneeuwmannen, kerstbomen en oudejaar. Hun ouders kunnen nostalgisch hun hartje ophalen met enkele van hun favoriete figuren samen in één boek: ‘t beertje Pippeloentje, de spin Sebastiaan, de lapjeskat ...

De rode linnen band en de bijzonder sfeervolle kaft geven het boek een luxueuze en feestelijke toets. Kruip maar gezellig samen onder een dekentje ... het is wintervoorleestijd!

Natalie Sas
Winter | Sinterklaas | Kerstmis | versjes