7+ | 2019
Van Holkema & Warendorf
ISBN 9789000364893
FICTIE , 144 p. , €14.99
gebonden 4e druk
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
Bekijk op bol.com
tweedehands boeken

De kikkerbilletjes van de koning

en andere sprookjes
Janneke Schotveld (auteur) Thé Tjong -Khing (illustrator), Georgien Overwater (illustrator), Peter-Paul Rauwerda (illustrator), Linde Faas (illustrator), Alex de Wolf (illustrator), Marieke Nelissen (illustrator), Lisa van Winsen (illustrator), Marijke Klompmaker (illustrator), Annet Schaap (illustrator), Pyhia (illustrator), Djenné Fila (illustrator), Milja Praagman (illustrator), Martijn van der Linden (illustrator), Kees De Boer (illustrator), Marja Meijer (illustrator)

Een prinses die niet kan kiezen uit de zevenhonderd knappe prinsen die haar vader heeft laten opdraven. Ze trouwt immers liever met een prinses. Klaas Vaak die hulp krijgt van het Piekermannetje, want de kinderen van tegenwoordig vallen toch niet meer zo makkelijk in slaap. Een dappere ‘ridster’ die vecht voor haar overbeschermde prins Maximiliaan. Dit zijn een paar voorbeelden van verhalen uit het boek.

De eigentijdse sprookjes in het boek zijn grappig en ontroerend. De personages zijn levensecht. Ze hebben angsten en kleine kantjes. Zo wil de koning van Overzee eigenlijk graag eens een eindje fietsen of uit eten in gewone kleren.

De verhalen bevatten, zoals dat hoort bij sprookjes, telkens een mooie boodschap om over na te denken. Toch wordt het nergens te belerend. Openheid, loslaten en omgaan met diversiteit zijn veelvoorkomende thema’s. De sprookjes hebben de perfecte lengte voor ‘een verhaal voor het slapengaan’. Om heerlijk bij weg te dromen.

Het boek krijgt extra kleur door de sprekende tekeningen, gemaakt door verschillende illustratoren zoals Thé Tjong-Khing en Annet Schaap.

An Luyten
Diversiteit | loslaten | Sprookjes