De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller

De sprookjesverteller en illustrator van deze bundel is niemand minder dan Thé Tjong-Khing. Zoals het met sprookjes al zo vaak gebeurd is in boeken en films legt de verteller ook hier zijn eigen klemtoon. De manier van vertellen maakt de sprookjes in deze bundel heel toegankelijk voor jonge kinderen vanaf vier jaar. Ze worden direct aangesproken zonder dat het afbreuk doet aan de spankracht van het sprookje. Bijvoorbeeld: 'En weet je wat er gebeurt als ...' of 'Hoe vind je dat?' of 'Er was eens een koning die elf dochters had. Was hij blij met ze? Ja en nee.'
Op p. 52 staat een kleine taalfout: 'Naar een oude wijze vrouw voor raad'. En bij het sprookje van Sneeuwwitje vraagt het woord 'kaptafel' om enige uitleg. Het hele sprookje van Sneeuwwitje wordt verteld maar over de dwergen houdt de verteller het kort.
Ik heb de sprookjes uitgeprobeerd bij een vier- en een vijfjarige en ze waren zeer geboeid. Ik liet hen kiezen uit de inhoudstafel. De vierjarige koos voor het al gekende Sneeuwwitje, de vijfjarige koos voor het onbekende 'De versleten schoentjes'.
Deze sprookjes lezen echt heel vlot voor. De illustraties zijn zoals gewoonlijk mooi. Een bundel eerder geschikt voor gebruik binnen het gezin.