Zoekwinkel

Dit boek is als een rondgang door een heel groot winkelcentrum. Per dubbele pagina kom je in een andere winkel terecht.  Je kan niet anders dan je ogen uitkijken omdat er zoveel te zien en te beleven is. Onderaan elke pagina staan verschillende zoekopdrachtjes. En terwijl je op zoek bent, ontdek je allerlei andere grappige zaken. Zo loopt in de bakkerij Zwarte Piet rond met een doos vol chocolade sinterklaasfiguurtjes en de paashaas met een doos en een mand vol eitjes. Telkens opnieuw ontdek je leuke en grappige tekeningen en soms ook personen die je niet meteen in bepaalde winkels verwacht. Sinds wanneer gaat Sinterklaas zijn mandarijntjes kopen in de groentenwinkel?
Op de laatste pagina krijg je nog een aantal extra zoekopdrachtjes. Op die manier ontdek je dat het niet toevallig was dat je bepaalde personen meerdere keren in het boek tegenkwam; ze werden bewust in elke tekening geplaatst. Heel fijn is het omdat je dit pas op het einde van het boek echt helemaal doorhebt. Achteraan krijg je ook nog per winkel een extra zoeklijstje. Maar ook daarmee is heel creatief omgesprongen. Waar begin je nu best te zoeken naar een geel vogeltje in een snoepwinkel?
De illustraties zijn heel mooi en ondanks de drukke bladvulling toch ook heel duidelijk en overzichtelijk. Ze bieden zeer veel kijkplezier. Een groot voordeel aan dit mooie boek is ook dat je als ouder veel zoekplezier kan beleven samen met je kind. Kortom, echt een boek waarop je nooit uitgekeken raakt!