Ziek & gezond

In dit boekje kom je meer te weten over ziek zijn, beter worden en gezondheid in het algemeen. Wat is er toch aan de hand? Je voelt je niet lekker en je hebt nergens zin in. Je wordt ziek. Waarom word je soms ziek? Wat is koorts? Hoe word je weer beter? Wanneer moet je naar de dokter en wat doet die? Allemaal vragen waarop je een antwoord krijgt. Daarnaast kom je ook nog te weten wat er moet gebeuren als je een wond hebt, hoe je gezond blijft, hoe je je tanden moet poetsen en verzorgen en wat een medisch onderzoek inhoudt.
Een boekje op kleuterniveau dat met korte stukjes tekst en eenvoudige maar erg gedateerde illustraties extra uitleg verschaft aan nieuwsgierige kleuters. Er wordt een eenvoudige taal gebruikt. Moeilijke woorden worden soms verduidelijkt. De flapjes zijn een leuke extra. Ze moeten helemaal opengedaan worden om het beste resultaat te bekomen.
Ziek zijn en doktertje spelen is sowieso populair bij jonge kinderen. Dit boekje sluit zeker aan bij hun interesse. Het boekje heeft een handig formaat en is gemaakt uit stevig karton en een spiraalbinding.