Zie jij wat ik zie?

In de schuur van haar opa komt de fantasie van illustrator Tineke Meirink helemaal tot leven. Wat voor ons misschien een gewone plamuurmes en knijptang lijkt, is voor Tineke veel meer dan dat. 'Niets is wat het lijkt' mag dan ook letterlijk begrepen worden. Want als je goed kijkt, dan ligt het in de schuur van jouw opa, oma, papa of mama misschien ook vol met sleutelvogeltjes en plamuurmesvissen. Het spel “ik zie, ik zie wat jij niet ziet” krijgt zo een volledig andere dimensie!

Meirink beschikt over de gave om in een schuur te duiken en haar fantasie de vrije loop te laten. Die gave tovert ze om tot leuke illustraties in dit originele boekje. Doordat Meirink op een eenvoudige manier de voorwerpen fotografeert en illustreert, krijgt elk voorwerp voldoende waarde en een eigen podium. Bovendien schenkt ze voldoende aandacht aan de manier waarop de voorwerpen zijn gefotografeerd en hoe het boekje is vormgegeven. Die combinatie zorgt voor een leuk totaalplaatje!

Doordat de meeste voorwerpen uit opa’s schuur onbekend zijn voor kinderen vandaag, is het vaak gissen wat de voorwerpen zijn en waartoe ze dienen. Een verklarende woordenlijst zou een goed hulpmiddel zijn, maar ontbreekt in dit boekje. De voorwerpen zullen bij oudere mensen wél een belletje doen rinkelen. Misschien is dit wel het ideale boek om samen met een grootouder in te duiken en zo van elkaar te leren? Met andere woorden is dit boekje een ode aan de verbeelding én aan vroeger voor de allerjongsten en de alleroudsten!