Yash!

Yash is een jongen die na de dood van zijn moeder en het plotse vertrek van zijn vader, inwoont bij zijn tante. Yash' vader is gevlucht en zou in Suriname als contractarbeider werken. Maar Yash hoort al enkele maanden niets meer van hem. Na een zoveelste conflict met een opzichter beslist Yash om samen met zijn beste vriend Ravi zijn vader te gaan opzoeken. Het is de start van een turbulent avontuur.

Het leven in Noord-India in 1906 is niet eenvoudig voor de jongen zonder ouders. Dit wordt in het boek ook heel duidelijk en filmisch beschreven. Nieuwsgierigen onder ons, grijp dit boek zeker vast!

Dit is een geslaagd historisch verhaal dat jonge lezers op een aangename manier heel wat kennis bijbrengt over de geschiedenis van Suriname en India. Je krijgt een duidelijk beeld over de cultuur en geloofsovertuigingen en welke spanningen en gevolgen dat met zich meebrengt. En geeft een beeld ook over de koloniale geschiedenis van Suriname, zonder overladen te worden. De personages zijn levensecht en brengen zoals in het echte leven soms heel veel sympathie, en soms worden we geconfronteerd met het feit dat niet iedereen een warm hart draagt. Ook schuwt de auteur bepaalde schandvlekken uit het verleden niet, zoals onderdrukking op de plantages, en benoemt ze de feiten zoals ze waren. 

De kaft is sprekend en past perfect bij het boek.