X-scape

Michael Sels is een auteur die spannende jeugdboeken (young adults) schrijft over actuele thema’s. Deze keer gooit hij je direct in het verhaal tijdens een ruzie tussen de 16-jarige Amber en haar beste vriendin Laura. Waarom ze ruzie hebben, kom je niet direct te weten, maar dat het goed fout zit is duidelijk. Amber dwaalt door de stad om haar gedachten op een rijtje te zetten, maar dan wordt ze plots ontvoerd. Het volgende moment wordt ze wakker in een pikdonkere ruimte. Rond haar pols een metalen boei. En dan merkt ze dat ze niet alleen is. Samen met haar ontdekken ook vier anderen dat ze gevangen genomen werden. Nu moet Amber uitmaken wie ze vertrouwt. En te weten komen hoe ze hier ontsnapt.

Duistere uitdagingen confronteren elk van hen met hun zwakheden of met gebeurtenissen uit het verleden: ze moeten samenwerken om hier uit te geraken. Maar terwijl de anderen zoeken naar de uitgang, gaat Amber ook op zoek naar zichzelf. De ruzie met haar beste vriendin zindert namelijk nog na. Ook in deze gevaarlijke situatie. 

Het boek bevat een klassieke opzet van een escape game waar vreemden wakker worden en gedwongen worden om samen te werken om zich te bevrijden. Het is een vlot geschreven, spannend verhaal met een verrassend einde.