9+ | 2019
Luitingh-Sijthoff
ISBN 9789024578658
FICTIE , 384 p. , €17.99
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
Bekijk op bol.com
tweedehands boeken

Wondersmid - De roeping van Morrigan Crow

Jessica Townsend (auteur) Beatriz Castro (illustrator)

Met dit tweede boek van de Australische Jessica Townsend laat ze ons verder binnen in haar alternatief universum, en vooral in de stad Bohemia. Morrigan woont ondertussen bij Juniper in Hotel Decaleon. Na alle omzwervingen van deel 1 en het slagen voor de schriftelijke proef, mag ze nu effectief toetreden tot het Wondergenootschap. Een gezelschap dat bestaat uit getalenteerde mensen die hun talent ontwikkelen (de jongsten) of hun talent inzetten om de maatschappij te helpen.
Hoe meer Morrigan echter leert over haar eigen gave (Wondersmid) hoe meer vragen ze zich begint te stellen. Wondsmeden lijken voorbestemd om slechte mensen te worden en slechte dingen te doen. En wanneer er plots allerlei verdwijningen gebeuren in de stad gaat Morrigan samen met haar vrienden op onderzoek uit.

Dat de schrijfster zich waarschijnlijk heeft laten inspireren door de Harry Potter reeks, lijkt wel duidelijk. De verhalen zijn onderling verschillend genoeg, maar er zijn toch veel overeenkomsten. Een overtuigend goed en talentvol hoofdpersonage dat haar talent nog aan het ontwikkelen is. Een school speciaal voor het Wondergenootschap en een eigen voertuig om op school toe te komen. Eén vreselijke vijand waar iedereen doodsbang voor is maar die wel een connectie lijkt te hebben met Morrigan en een schitterende apotheose.
Dit boek is een waardige opvolger van de succesvolle Nevermoor 1: Nevermoor Morrigan Crow en het Wondergenootschap. Een boek dat net (juni 2019) zelfs een “Vlag en Wimpel” verdiende in de categorie 9 tot 12 jaar. Ook in dit boek wordt de spanning opgebouwd en eindigt het met een grote finale. Benieuwd naar deel drie, waarin we meer leren over deze fantastische wereld.

Elin Arijs
Fantasy | Talenten
uit de reeks: Nevermoor , deel 2
origineel: Wundersmith - The Calling of Morrigan Crow (Engels) - Sabine Mutsaers (vertaler)