2+ | 2014
Leopold
ISBN 978-90-258-6599-3
FICTIE , 61 p. , €10
gebonden , verhalenbundel
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels

Woezel & Pip. Avonturen in de tovertuin

Guusje Nederhorst (auteur) Louise Geesink (illustrator)

Woezel en Pip, de twee geliefde schoothondjes van Nederland. De laatste jaren werden enkele kartonboekjes uitgegeven gebaseerd op de tekenfilms rond de twee figuurtjes. 'Avonturen in de tovertuin' is een heuse verhalenbundel. Aan alles merk je dat de verhalen eigenlijk voor tekenfilms geschreven zijn en niet voor een prentenboek. Woezel en Pip zijn hondjes met de meest bizarre sidekicks: tante Perenboom, de wijze Varen, Buurpoes en niet te vergeten de Tulpjes. Waarom die rare figuren?
De verhalen zijn enerzijds luchtig, anderzijs doen ze inhoudelijk denken aan verhalen die bedoeld zijn voor de peuterschool: educatief dus. Zo is er een verhaal over de dagen van de week en wordt er in elk verhaal wel eens heel omschrijvend uitgelegd hoe je een bepaald iets best aanpakt. Ze zijn op een wip uitgelezen, maar er blijft weinig hangen.
Het is een feit dat de Nederlandse peuters helemaal gewonnen zijn voor het duo. Ze hebben wel iets van de schreeuwerige Studio 100-figuren bij ons, dus wie weet wordt het hier ook wel een succes. Wat mij betreft, kunnen die tekenfilms prima, de boekenwereld is misschien een beetje hoog gegrepen.

Magali Haesendonck
Vriendschap | Dieren | Bossen
uit de reeks: Woezel & Pip