Wit als sneeuw

Na haar akelige avontuur in eigen land (zie 'Rood als bloed'), reist Lumikki in de zomer naar Praag. Haar hoop op een ontspannende zomer wordt de bodem ingeslagen wanneer een jonge vrouw haar aanspreekt. De vrouw, Lenka, beweert haar halfzus te zijn. Lumikki is stomverbaasd. Ze wantrouwt Lenka. Maar alles wat Lenka vertelt, blijkt wel te kloppen. Sinds die dag krijgt Lumikki steeds weer dezelfde nachtmerrie die ze niet kan plaatsen. Zou Lenka het ontbrekende stukje van de puzzel zijn? Zou zij de leemtes in haar geheugen kunnen vullen?
Lumikki besluit kennis te maken met de familie waar Lenka verblijft na de dood van haar moeder. Onzet stelt ze vast dat haar halfzusje is opgenomen in een sekte. Lumikki zet alles op alles om haar zus daar weg te krijgen. Zal ze slagen in deze loodzware opdracht?
Dit is het tweede deel van de 'Snow White Trilogie'. Op de achterflap staat opnieuw een quote die me nieuwsgierig maakte. Wanneer je het verhaal hebt uitgelezen zal je vaststellen dat dit zinnetje ook een zeer beknopte weergave is van wat er zich in het boek afspeelt.
De pagina's van 'Rood als bloed' waren aan de zijkant rood gekleurd. Ditmaal is de hoofdkleur wit, verwijzend naar de titel van het boek. Ook dit plaatje klopt dus. In het eerste deel waren heel wat meer verwijzingen naar sprookjes en de figuur van Sneeuwwitje terug te vinden dan in dit deel. Maar dat doet niets af aan de schrijfstijl en het feit dat het verhaal spannend en vlot geschreven is.
Nu ik het boek uit heb, ben ik alleen nog maar meer nieuwsgierig geworden naar het levensverhaal van Lumikki. Ik kijk al uit naar het derde deel in de hoop daar een antwoord te vinden op alle vragen die dit boek bij me opgeroepen heeft! Een voltreffer!