Wish you were here

In dit boek maken we kennis met Hazel, een meisje van achttien dat als au pair naar het buitenland vertrekt om haar grote liefde te vergeten. We volgen haar avonturen met de twee kinderen waar ze op moet passen, terwijl haar liefdesverdriet ook een prominente plaats inneemt. Het boek krijgt een avontuurlijke twist wanneer Evelien op zoek gaat naar de moeder van de twee kinderen die stilaan haar hart weten te veroveren.

Het boek is vlot geschreven en bevat voldoende afwisseling om boeiend te blijven. De karakters zijn niet erg diep uitgewerkt, maar we kunnen ons wel een beeld vormen van iedereen. Zowel de vrienden die Hazel ontmoet in het internationale café als de gezinsleden zijn best wel herkenbare personen. William is een hardwerkende vader die op zijn privacy staat, Isaac een eigenzinnig jongetje van acht en Lizzie een gemakkelijke baby. Voor de volwassen lezer komt de ontwikkeling van Lizzie niet altijd realistisch over, maar voor het jonge doelpubliek is dit misschien minder van tel.

Fijn aan dit boek is dat het je meeneemt in verschillende emoties, terwijl het tegelijkertijd ook nog erg subtiel blijft. De lezer is volledig vrij in zijn eigen beleving. Je kan het boek gerust in één keer uitlezen zonder je te vervelen.