Wie zit daarachter?

De dieren verschuilen zich in dit boekje op verschillende manieren zoals tussen de bloemen en tussen het zeewier. De kat probeert de wol te vangen, de panda eet bamboe, en de egel ruikt aan een appel. Zo leer je spelenderwijs dieren kennen.

Dit kleurrijke boekje stelt op elke dubbele pagina de vraag wie er verstopt zit achter het flapje. Wanneer je het flapje uitvouwt, ontdek je in de vorm van een cirkel het dier en de naam van het dier. Het flapje is groter dan het boek zelf en geeft vooral de romp weer. Zo lijkt het dier uit het boek te springen. Voor elk dier werd een eenvoudig kleurenpalet uitgekozen die de focus op de dieren zelf legt. Door de cirkelvormige vorm van de dieren, heb je wat verbeelding nodig om na te gaan hoe het dier er werkelijk zou uitzien.

Dit leuke flapjesboek wekt de nieuwsgierigheid bij de lezer. Vernieuwend is het boekje echter niet, samenhangend al evenmin. Let ook op met de flapjes: daarvoor zijn meerdere vouwbewegingen nodig. Niet eenvoudig om die taak zonder scheuren te volbrengen.