Welkom op de bouwplaats!

Hoe een huis ontworpen en gebouwd wordt

Tim en zijn ouders gaan verhuizen. Maar eerst moet het huis nog gebouwd worden. Zijn oom is architect en hij laat Tim alles mee volgen van op de eerste rij. Daar is Tim erg blij mee. Hij kan zich nu nog maar moeilijk voorstellen hoe hij later zal wonen in een huis op een plaats waar momenteel een vervallen benzinestation staat. Volg samen met Tim hoe zijn huis gebouwd wordt...
Stap voor stap toont het boek wat er allemaal gebeuren moet bij het bouwen van een huis. Eerst is er de afbraak van het benzinestation, gevolgd door het uitgraven van een kelderverdieping om zo helemaal het huis erbovenop te bouwen. Niet enkel de handelingen worden verduidelijkt, ook de materialen en de beroepen krijgen hun plaats in het boek.
Op de rechterbladzijde staat er steeds een paginagrote tekening van de bouwfase waarover verteld wordt. Op de linkerbladzijde staat het verhaal van Tim. Aan de linkerkant zit er bovendien een flap die je kan openklappen. Op die flap staat bijkomende informatie over de bouwfase die dan aan bod komt. Soms gaat het over de doorsnede van een muur, dan weer over het nut van een plan van een architect, het materiaal dat gebruikt wordt, ...
Er valt heel wat te zien en te ontdekken in dit boek. Dankzij de realistische tekeningen en de foto’s, de duidelijke uitleg, de zoekopdrachtjes, komt werkelijk alles ter sprake wat met huizen bouwen te maken heeft, zonder te vervelen.
Een aanrader voor iedereen, jong en oud, die op een zeer toegankelijke manier meer te weten wil komen over het onderwerp.