Welkom in mijn wereld!

'Welkom in mijn wereld' is opgevat als een reis om de wereld op maat van kinderen. Tien kinderen uit evenveel landen staan centraal op een grote prent die twee pagina's beslaat. Je ziet een typische situatie thuis, op school, op straat ... Zo kom je te weten hoe die kinderen leven, wat ze eten, hoe ze naar school gaan ... Bij elk flapje staat een vraag. Je kan die eerst proberen te beantwoorden voor je het flapje openklapt en het antwoord op de achterkant vindt. Het boek begint met een kind dat wakker wordt en eindigt met een kind dat gaat slapen. Zo krijg je een overzicht van een hele dag over de hele wereld.
Kinderen ontdekken dat het niet overal zoals bij hen thuis is. Ze leren andere landen, culturen en gebruiken kennen. Helaas is de geboden informatie vaak weer heel stereotiep (bv. boterham met pindakaas eten voor de tv terwijl de nanny oppast in de VS).
Heel leuk zijn de echte foto's achter de flapjes terwijl de rest van het boek getekend is. Er zijn voldoende flapjes per bladzijde zodat de interesse niet na één keer lezen verdwenen is.
Kortom, een amusant kinderboek zonder grote verrassingen.