Waterwereld

In dit boek duiken we de wereld in van de zeedieren. We leren welke dieren er in de oceanen wonen, hoe ze er leven, welke oceanen er bestaan en nog veel meer. Het boek is geschreven om mensen te informeren over de schoonheid van de waterwereld en de dieren die er leven. Op die manier hoopt de auteur dat mensen de zeedieren en hun omgeving meer respecteren en er alles aan blijven doen om de aarde te beschermen.   

Het boek ademt passie uit voor het vak én voor het thema van het boek. Het is duidelijk dat de auteur gefascineerd is door de wereld en door de natuur. Die passie brengt hij op een bevlogen en heldere manier over bij de lezer. Bovendien is zijn tekenstijl van zo een hoog niveau, dat het bijna onwerkelijk lijkt. De illustraties zijn op een verfijnde manier getekend met oog voor de natuurlijke bewegingen van de dieren. Door de levendige kleuren en 3D-vormen lijken de illustraties bijna foto’s te zijn.

De auteur heeft ervoor gekozen om de tekst beknopt te houden en de dieren zelf centraal te stellen. Dat zorgt ervoor dat het boek vlot leesbaar is. Bovendien getuigt het van veel respect en liefde voor de natuur en dieren. De sobere vormgeving doet de dieren goed tot hun recht komen en zorgt ervoor dat het geheel overzichtelijk blijft.

Dit boek is zowel inhoudelijk als illustratief adembenemend. De waterwereld was al een mooie wereld, maar door Ben Rothery is ze alleen maar mooier geworden.