15+ | 2014
Van Goor
ISBN 978-90-00-33842-9
FICTIE , 278 p. , €18.99
gelijmd
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Waterfire Saga. Deep blue

Geheimen van de zee

De zeemeermin Serafina is de dochter van Isabella, heerseres over Miromara. Ze bereidt zich voor op haar Dokimi, het inwijdingsritueel ter voorbereiding van een troonsovername. Zenuwen spelen haar parten maar ook wederkerende nachtmerries. Deze dromen roepen haar op om het op te nemen tegen een monster dat de zeeën wil overheersen. De dromen worden echter weggelachen door Serafina's moeder en niemand neemt haar au serieux.
Tijdens de ceremonie wordt er een aanslag gepleegd op hun vestiging. Serafina's vader wordt vermoord en haar moeder vergiftigd. Dit is het begin van de queeste die Serafina zal aanvangen. Haar dromen blijken realiteit te worden. Samen met andere ‘uitverkoren’ meerminnen die ze op haar pad tegenkomt en met de hulp van rivierheksen zal Serafina het monster moeten overwinnen.
Dit boek vertelt vrij uitvoerig wie Serafina is en hoe ze haar reisgenoten ontmoet. Het wordt ook duidelijk wat haar te doen zal staan. In de volgende delen wordt het avontuur verder gezet.
Dit eerste verhaal in een reeks met een verrassende setting heeft me kunnen boeien. Er is nog ruimte om de andere personages verder uit te diepen en hopelijk komt dat in de volgende delen aan bod. De schrijfstijl is zeer soepel en direct en sleept je mee in het verhaal. Een veelbelovend begin!
De cover is aanlokkelijk voor het doelpubliek.

Elke Verhulst
Zeemeerminnen | Fantasy
uit de reeks: Waterfire Saga , deel 1
origineel: Deep Blue - Waterfire Saga I (Engels) - Annet Mons (vertaler)