15+ | 2015
Houten : Van Goor
ISBN 978-90-00-34475-8
FICTIE , 270 p. , €18.99
gelijmd
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek

Waterfire Saga. De blauwe diamant

Serafina en haar vriendinnen, Neela, Ling, Ava, Becca en Astrid zetten hun zoektocht verder naar de magische talismannen van de Zes Die Heersten. Deze talismannen hebben ze nodig om het monster Abbadon te verslagen. Elk van de uitverkoren meerminnen zal haar talisman moeten trachten te vinden. Het monster Abbadon was al eens verantwoordelijk voor de verwoesting van Atlantis en duistere krachten hebben nog meer kwaad in de zin. De vriendinnen gaan noodgedwongen uit elkaar op zoek naar hulp.
Neela keert terug naar huis, maar wordt opgesloten omdat men haar verhaal niet gelooft. Haar ouders denken dat ze haar verstand aan het verliezen is en sluiten haar op. Hoe zal zij hier uitgeraken? Serafina ontdekt haar talisman op een oud scheepswrak. Ze doet ook een verscheurende ontdekking over één van haar familieleden. Wie is er nu nog te vertrouwen?
Voor je aan dit deel begint, kan je maar best deel 1 niet te lang geleden gelezen hebben. Zoals het een saga betaamt, is dit boek een opeenvolging van talloze gebeurtenissen. Echt heel spannend begint het verhaal niet, maar op één of andere manier hield het boek me wel aan het lezen. Misschien omdat Serafina wel een sympathiek personage wordt. Je kan het verhaal ook best in één ruk uitlezen, want door de hoeveelheid aan gebeurtenissen is het niet eenvoudig om de rode draad goed te blijven volgen. De zoektocht naar de andere talismannen volgt zonder twijfel in het volgende deel.
Jammer genoeg bleef ik qua spanning op mijn honger zitten. Ondanks de griezelige diepzeemonsters in alle vormen en formaten, die constant op de loer liggen, miste ik tempo en originaliteit. De kaft past wel bij het boek en zal wel goed ontvangen worden door de doelgroep.

Elke Verhulst
Zeemeerminnen | Zoektochten | Fantasy
uit de reeks: Waterfire Saga , deel 2
origineel: Rogue Wave - Waterfire Saga II (Engels) - Annet Mons (vertaler)