Wat zijn ziektekiemen?

Kijk onder het flapje. Allereerste vragen en antwoorden.

Wat zijn ziektekiemen, waar leven ze en hoe verspreiden ze zich? Kan mijn lichaam ertegen vechten en hoe helpen medicijnen? Met dertig flapjes kan je nieuwsgierige spruit een bevattelijk antwoord op deze vragen terugvinden. In dit boek leren jonge kinderen op een ludieke wijze van alles over die ondeugende virussen en bacteriën die ons ziek kunnen maken. De kinderen maken tevens kennis met hygiëne en tips over handen wassen en gezond blijven.

Wat zijn ziektekiemen? is een informatief, interactief kartonnen flapjesboek verschenen in de reeks “ Kijk onder het flapje“. Alles is begrijpelijk en op kindermaat uitgelegd. De tekeningen zijn kleurrijk en aantrekkelijk voor kleuters. De talrijke flapjes zijn een extra prikkel voor de kleine ontdekker, al kan het soms wat druk zijn. Daarom kan begeleiding doorheen de prenten nuttig zijn.

Dit tof flapjesboekje is een aanrader voor jonge, nieuwsgierige kinderen die graag bijleren. Gezien de coronapandemie is het eigenlijk een interessant boekje voor elk kind tussen 3 en 5 jaar. Samen met een (groot)ouder kunnen kinderen heel wat opsteken over ziektekiemen.