Wat we niet zeggen

Wie moet je geloven als niemand de waarheid lijkt te spreken?

De vader van Tobias is plots overleden en het gezin moet noodgedwongen verhuizen naar een andere streek. Alles moeten achterlaten en weer wennen aan een nieuwe school weegt zwaar op Tobias. Vooral ook omdat hij een geheim met zich meedraagt. Alles verandert wanneer hij Jones leert kennen, hij wordt op slag verliefd. Hij geraakt in tweestrijd wanneer twee vrienden uit school hem aanraden uit zijn buurt te blijven. Hij kiest er dan toch voor op zijn intuïtie af te gaan. 

Je bent van meet af aan helemaal opgenomen in het avontuur. De stijl is intrigerend, voortdurend wordt er spanning opgebouwd en je verslindt dit boekje in een oogwenk. Je kruipt in de huid van Tobias die aan zijn nieuwe omgeving moet wennen, maar ondertussen ook het verlies van zijn vader moet verwerken. Een groot geheim belet hem om zijn verdriet toe te laten. Zijn ontluikende verliefdheid ontroert maar brengt ook verwarring. Tobias is helemaal weg van Jones en toch voelt hij een gevaar op zich afkomen. Alles is zo vreemd aan hem. Het avontuur krijgt in sneltempo vorm vanuit een sterk scenario: de spanning wordt opgedreven door het onbekende en het gevoel van gevaar dat sterk wordt opgewekt. Daar tegenover staat Jones, de gevoelige jongen die de juiste beslissingen neemt. Het gemis en verdriet om zijn vader en de ontluikende verliefdheid zijn gevoelig beschreven.

Soms is het wennen aan wat vreemde zinsconstructies, zoals “Met de keukentrap in mijn handen loop ik de trap op”.

Het boekje heb je zo uitgelezen en zal jongeren sterk aanspreken. Het is één boek uit een interessante reeks: avontuurlijk, compact, snel uitgelezen, eenvoudig verteld en vol spanning met veel actie. Eveneens belangrijk is dat de uitgave goedkoop aangeboden wordt.