Wat het lieveheersbeestje hoorde

Op de boerderij wonen allerlei dieren en elk dier maakt met plezier zijn eigen geluid. Behalve één diertje: het lieveheersbeestje. Die zegt nooit iets. Tot het op een avond twee dieven afluistert die een plan smeden om de koe te stelen. De volgende morgen brengt het lieveheersbeestje de boerderijdieren op de hoogte van het snode plan en vliegt dan van dier tot dier om haar eigen plannetje in hun oor te fluisteren. Wanneer 's avonds de boeven arriveren, maakt elk dier het geluid van een ander dier. De boeven worden misleid en belanden niet in de stal van de koe, maar wel in de vijver!
Het verhaal laat goed zien dat samenwerking loont. Ieder dier is belangrijk, hoe klein of stil ook. De illustraties laten wat hoekig vormgegeven dieren zien, met hier en daar een collage-element in de prenten. En: het lieveheersbeestje heeft een glitteruitvoering gekregen, die haar mooi past. Zij is erg klein, een uitdaging voor de kinderen om haar op elke pagina te zoeken. Omdat dierengeluiden zo belangrijk zijn in het verhaal gaan ze waarschijnlijk vanzelf ook geluiden nadoen. Een prettige voorleesbeurt is zo gegarandeerd.
Hopelijk kijken veel mensen verder dan de wat goedkoop aandoende glitterkaft, want binnenin is veel meer leuks te beleven!