Wat als de wind komt

Olivier is een kleine jongen die zich zorgen maakt over alles: sokken die niet bij elkaar passen, veters die losgaan, koekjes die te knapperig zijn, bananen met bruine vlekjes, loslopende dino's en gemene eekhoorns. Maar hij maakt zich nog het meeste zorgen over de wind. Olivier doet er alles aan om goed voorbereid te zijn op wat er kan misgaan. Op een dag ontmoet hij Madelief, en zij maakt zich nergens zorgen over. Ze loopt met losse veters en let niet op de schoenetende wormen in de grond. Zij kan zelfs Olivier overtuigen om mee naar buiten te gaan op een bijzonder winderige dag. Als een windvlaag onze piekeraar optilt, gebeurt het onverwachte: hij maakt een spannend avontuur mee ... En wonder boven wonder vindt hij het geweldig!  

De absurde humor in de tekst en de overdrijvingen in de tekenstijl passen erg goed samen. Er valt ook wel wat te ontdekken op de paginagrote tekeningen. Wat doet zo'n kwaadaardige eekhoorn dan precies, en wat kan er gebeuren als je je veters niet uit je schoenen haalt of als de rits van je jas komt vast te zitten? 

Wanneer Olivier zijn winderig avontuur beleeft, is de tekst helemaal weggehaald en staan de prenten centraal. Dit woordenloze stuk is erg sterk en grappig. Wat blijkt: die eekhoorns bedoelen het nog zo slecht niet ...