Warrior Cats. De nieuwe profetie. Maannacht

Maannacht is het tweede boek van de serie ’De nieuwe profetie’. Braamklauw, Kwikpoot, Vederstaart, Taanpels, Kraaipoot en Stormvacht keren terug naar hun clans. Ze waren door de Sterrenclan uitverkoren om hun clans te redden van een groot onheil. Hun opdracht om ‘Middernacht’ te vinden is al geslaagd. Nu moeten ze zo snel mogelijk terug huiswaarts.
Op hun terugweg ontmoeten ze een stam wilde katten. Die blijken een vreemde balangstelling te hebben voor Stormvacht. Volgens hen is hij uitverkoren om hun stam te redden van Scherptand, een tijger die regelmatig katten rooft en vermoordt. Stormvacht wordt gevangen gehouden, terwijl de anderen verder naar huis gestuurd worden. De nieuwe vrienden laten Stormvacht echter niet zo maar achter en verlossen hem van de stam. Toch voelt Stormvacht een zekere verplichting en ze gaan terug om de wilde stam te helpen. Vederstaart zorgt er uiteindelijk voor dat de wilde stam verlost wordt van de enge Scherptand, maar moet dit bekopen met haar leven. De uitverkorenen moeten hun terugreis verder zetten zonder Vederstaart.
Dit is een mooi vervolg op 'Middernacht'. Dit boek heeft me nog meer in de ban gehouden dan zijn voorganger. De katten hebben  herkenbare menselijke karaktertrekken, maar blijven ook hun dierlijke instincten en gedragingen behouden. Menselijke concepten en situaties zoals macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap en verraad, vertrouwen en angst, verschillen in geloof … het komt allemaal terug in dit boek. En dat heeft me meer geboeid dan het eerste boek. De kaft is heel aantrekkelijk voor oud en jong. Een volledige reeks boeken zal mooi ogen in een boekenkast. Bij dit boek werd me ook pas duidelijk dat de kaft een weerspiegeling is van het hoofdpersonage.