Waarom klimt een kat in de gordijnen?

Is het waar dat katten negen levens hebben? Brengt een kat geluk of ongeluk? Waarom legt ze dode dieren voor je deur? Dit en nog heel veel kattenfeiten ontdek je in dit boek. Of je achteraf een kat beter zult begrijpen, is een andere vraag.

Als je een kattenliefhebber bent zal je echt van dit boek houden, maar ook als je niets van een kat moet weten is dit boeiende lectuur. Het boek bevat om te beginnen een heldere en duidelijke inhoudsopgave. In kleine hoofdstukjes (twee pagina's) leer je alles over katten. Je kan het boek openslaan en willekeurig beginnen lezen. De weetjes zijn kort en bondig, en bevatten vele antwoorden op al je vragen. De lectuur is zeer toegankelijk voor groot en klein. 'Waarom heeft een kat snorharen?', 'Hoe lang zijn ze?', 'Waarom wast een kat zich?' Wist je bijvoorbeeld dat Japanners kleine beeldjes neerzetten van een bepaald soort kat omdat het geluk zou brengen? Het is heel leerrijk en vooral leuk om in te grasduinen: je schrikt wat je allemaal niet wist over je kat.

Op het eerste zicht  ziet het boek er een beetje oudbollig uit, maar niets is minder waar. Elk hoofdstukje is anders. De illustraties zijn heel gevarieerd, doorspekt met humor en heel mooi getekend. Het is een boek om te knuffelen en aan kattenliefhebbers cadeau te doen. Een kattenexpert heeft bijgedragen tot de juiste feiten over het mysterieuze dier en haar familie. Achterin het boek heb je ook nog een kattenwoordenlijst met uitleg over woorden die een beetje uitleg vragen, zoals chippen, territorium ... Alles staat alfabetisch en in een duidelijk, groot letterttype. Een leerrijke aanrader voor kinderen vanaf acht jaar en voor iedereen die geinteresseerd is in dat bijzondere huisdier.