Waarom?: de grote kinderencyclopedie

Duidelijke antwoorden op vragen van kinderen

Nieuwsgierige kinderen vinden in deze encyclopedie fascinerende feiten en ontdekken het antwoord op vragen over de volgende thema’s: de ruimte, de aarde, leven, geschiedenis, wetenschap, en je lichaam. Elke spread handelt over een vraag, bv. ‘Hoeveel sterren zijn er?’ Over de ganse spread vind je een representatieve afbeelding, bv. van het sterrenstelsel. Deze afbeelding bevat annotaties samen met een korte definitie over het begrip waar naar wordt verwezen, bv. 1. Centrum, 2. Zonnestelsel, 3. Gaswolken, 4. Spiraalarm, 5. Stofwolken. Voor elk van deze termen is een beknopte definitie voorzien.
De centrale afbeelding kan een tekening, een foto, of een infografiek zijn. Er is een grote variatie in de stijl en de kwaliteit van de afbeeldingen. Meestal is er ook nog een insert om een aanverwant begrip uit te leggen, bv. sterrenstelsels (definitie + afbeelding van verschillende vormen).
Als je een dubbele pagina gelezen hebt, kan je je wagen aan een 'snelle quiz' waarmee je jezelf kan evalueren. Het gaat om een drietal vragen over het hoofdonderwerp, bv.: Wat is de naam van ons zonnestelsel?, Wat is het centrum van het zonnestelsel?, Hoe oud is de oudste bekende ster?
Deze encyclopedie is gericht op de jongste gebruikers vanaf ongeveer acht jaar. Hij is heel klassiek opgevat, maar heeft als voordeel dat de basisinformatie beknopt en begrijpelijk wordt weergegeven. Achteraan is er een uitgebreid register.