Waar is Wally?

Kerstman op hol

Een nieuwe titel in het Waar is Wally-imperium die je volledig in kerstsfeer brengt. De titel in de reeks wijkt weinig af van het standaard Waar is Wally-zoekboek. Want ook deze keer moet je Wally en zijn vrienden zoeken. Wally en Woef (enkel zijn staart), Wenda, Tovenaar Witbaard en G. Spuis, en hun spullen, zitten goed verstopt op elke bladzijde. De taferelen nodigen je uit voor alle voorbereidingen op kerstavond zoals last minute kerstshoppen en koekjes bakken. De laatste bladzijde toont je kerstavond zelf. Waar de laatste pakjes worden afgeleverd. Elke bladzijde bevat bovendien een korte checklist met te zoeken mensen, dieren of voorwerpen. Vaak vergezeld van één of meerdere bijkomende opdrachten.

Een extraatje aan dit zoekboek is dat je niet enkel zoekt tussen een heleboel kerstmannen. Elke rechterbladzijde zit namelijk verstopt in het donker. Je kan het zoeklicht (een papieren zaklamp) gebruiken om de verdonkerde prent minutieus te onderzoeken. De techniek maakt gebruik van een zwarte achtergrond en een folie waar alles op gedrukt is. De zaklamp zorgt voor een witte achtergrond, waardoor alles makkelijker te zien is en je kan focussen op een klein deeltje van de prent.

Een best uitdagend zoekboek waar je zeker je tijd voor mag nemen. Fijn dat er een extra uitdaging is met het zoeklicht. De tekenstijl is super herkenbaar. Fans van Wally of van zoekboeken zullen hier zeker hun hart kunnen ophalen.