Vriendjes van overal

De juf van Lisa en Jimmy gaat een kindje adopteren. Ze gaat met het vliegtuig omdat het kindje aan de andere kant van de wereld woont. Ze krijgen voor even een nieuwe juf, die wil dat ze een cadeautje maken voor andere kinderen aan de andere kant van de wereld die geen speelgoed hebben. Lisa en Jimmy vragen hun buren om bruikbare spulletjes en stoppen deze in schoendozen voor het kindje uit het verre land. Ze krijgen zo veel leuke dingen dat ze het stiekem ook wel een beetje jammer vinden dat ze het gaan weggeven. Maat het is toch zo fijn om cadeautjes te maken!
Wanneer de juf samen met Sheila, de baby, terugkomt, is er een groot feest in de klas. Een feest met mooie cadeautjes, vrolijke slingers en een modeshow van de kleuters die zich verkleed hebben in mensen van over heel de wereld.
De opzet van het boekje blijft hetzelfde als in de andere boekjes over Lisa en Jimmy. Het is een voorleesverhaal, onderverdeeld in vier hoofdstukken. De eenvoudige, gemakkelijk begrijpbare tekst staat in twee kolommen naast, boven of onder de illustraties. De kleurrijke prenten sluiten nauw aan bij de tekst. Het zijn de typische kleutertekeningen van Dagmar Stam, weinig creatief of expressief, maar wel duidelijk en herkenbaar. De figuurtjes hebben steeds dezelfde uitdrukking en lachende gezichtjes en er zit niet veel variatie in het geheel. Het boekje sluit wel goed aan bij de leefwereld van kleuters. De opwinding wanneer er iets te vieren valt (de adoptie door de juf) en het enthousiasme waarmee ze cadeautjes maken zijn erg herkenbaar. De situatie is echter nogal stereotiep geschetst en er is niets origineels of verrassends aan dit boek. Wel kan het in een klassituatie een leuke aanleiding geven voor een gesprek over kinderen van niet-Europese afkomst.