5+ | 2015
Gottmer
ISBN 978-90-257-5990-2
FICTIE , 30 p. , €13.95
gebonden , prentenboek
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Volg die auto

Lucy Feather (auteur) Stephan Lomp (illustrator)

Muis, een motoragent, moet Gorilla in zijn autootje te pakken zien te krijgen en hij heeft daarbij jouw hulp nodig. Op elke dubbele pagina vind je Muis (links) en Gorilla (rechts) in een nieuwe situatie. De uitdaging is om Muis de kortste weg tot bij Gorilla aan te wijzen, door het drukke verkeer, via kronkelwegen en langs hindernissen onderweg.
Naar het einde toe krijgt de achtervolging een grappige wending. Als Muis eindelijk Gorilla heeft ingehaald bij een tankstation, roept hij: "Je bent je banaan vergeten!" Muis overhandigt de banaan aan Gorilla en hij maakt vliegensvlug rechtsomkeer. Daarbij valt zijn lunchpakket uit de koffer van de motorfiets. Nu gaat Gorilla achter Muis aan en zijn de rollen omgekeerd. (Maar het boek is uit!)
Dit grote, vierkante en druk geïllustreerde prentenboek biedt veel mogelijkheden. Op elke spread staan een massa voertuigen afgebeeld. Dus kan je ook zoeken naar gelijksoortige voertuigen. Je kan dit boek ook gebruiken om een aantal elementaire verkeersregels toe te lichten (voorrang van rechts, enkele rijrichting, ...). Of gewoon alle grappige details en nevenverhaaltjes ontdekken natuurlijk.

Dietrich Casselman
Verkeer | Vervoermiddelen | Achtervolgingen | Zoekboeken
origineel: Follow That Car (Engels) - J. H. Gever (vertaler)