12+ | 2015
Van Holkema & Warendorf
ISBN 978-90-00-34033-0
FICTIE , 283 p. , €18.99
gelijmd
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Virus

Mirjam Mous (auteur)

Een boek dat gaat over dodelijke virussen en geheimen in een afgelegen Spaans dorpje enerzijds en over twee neven die beginnen te graven in de geheimen van het dorp anderzijds. Bovendien durft de schrijfster het aan om een van de hoofdpersonages te laten lijden aan Gilles de la Tourette. Hoewel het niet gemakkelijk is om dit gegeven te intregeren in het geheel, lukt de schrijfster hier bijzonder goed in. Als lezer ga je zo beseffen wat er omgaat in een persoon met Gilles de la Tourette. Dit wordt mooi verweven in het verhaal en gaat op geen enkel moment het verhaal domineren.
De twee neven zijn samen op vakantie en belanden in een afgelegen dorpje dat wordt afgesloten als gevolg van een besmettelijk virus. Ze leren er al snel mensen kennen, maar leren er ook snel dat je niemand kan vertrouwen. Wanneer ze in hun hotelkamer een schets en foto's vinden, gaan ze op onderzoek uit. Het dorp heeft echter zijn zorgvuldig bewaarde geheimen en de speurtocht is niet zonder gevaar. Wanneer de ene neef vermist is en de andere ernstig ziek wordt, komt er hulp uit onverwachte hoek.
Het verhaal is ontzettend vlot geschreven, je hebt het boek uit voor je het weet. Alle personages zijn zodanig mooi en levendig beschreven dat je sterk met hen meeleeft. Een interessant element in het verhaal, is de 'strijd' die er geleverd wordt tussen de wetenschappelijke, reguliere geneeskunde en de natuurgeneeskunde. Met vaak emotionele argumenten proberen de voorstanders van beide hun visie tot de ware te verheffen. Het is een spannend boek dat met zijn detectivewerk en romantiek veel lezers zal aanspreken.

Annelies Verbist
Geheimen | Avontuur | Thrillers