Vergelding

Maja is nog niet zo lang geleden verhuisd naar Hemloo met haar ouders. Het is een klein dorp waar iedereen elkaar kent en een geheim niet lang bewaard kan worden. Haar ouders hebben er het hotelletje  ‘De Lijsterbes’ gekocht. Al gauw blijkt dat er iets vreemds gaande is in het dorp. Maja heeft zelfs het gevoel  dat ze niet meer veilig is in haar eigen huis. Dat komt omdat ze enkele dagen na de verhuizing naar Hemloo in het bos drie lijken heeft  zien liggen. Dat denkt ze toch, want toen de politie ter plekke kwam, was er niets te zien… Heeft Maja alles gedroomd of is er iets ernstigs aan de hand?
Hoe Maja ook probeert om het te laten rusten, altijd als het donker wordt, is er een vreemde aantrekkingskracht die ervoor zorgt dat ze telkens opnieuw op onderzoek uitgaat. Daarbij zet ze veel op het spel, zelfs haar eigen leven…
Een zeer spannend verhaal dat je van begin tot einde in zijn greep heeft. Het is zeker niet geschreven voor doetjes. Waarschuwing aan alle lezers: je kan pas stoppen met lezen als het boek uit is!
De verhaallijn is goed opgebouwd: je krijgt meteen de gebeurtenis voorgeschoteld waarrond alles draait en dan wil je gewoon weten hoe het afloopt. Ik vind dat er in het boek geen flauwe wendingen of plots zitten al zijn er wel enkele paranormale gegevens die niet meteen verklaard worden (een visioen, vossenogen die haar het bos in lokken) maar dat was geen storende factor.
De kaft van het boek geeft je meteen een beklemmend gevoel. Leuk gevonden is de elastiek rond het boek dat eruitziet als een politielint.
Een aanrader voor wie van wat spanning houdt.