Verdronken

Roan krijgt een whatsappje van iemand die beweert dat hij zijn tweelingbroer Dylan is. Dat kan helemaal niet, want Dylan is zeven jaar geleden verdronken. Maar in de volgende berichtjes staan feiten die niemand anders dan zijn tweelingbroer kan weten. Is Dylan wel verdronken? Is het allemaal wel zo gegaan als iedereen zegt? De whatsapper moedigt Roan aan om op onderzoek uit te gaan. Eerst stuurt hij hem naar Esmeralda, een meisje dat Roan nog kent van de basisschool. Vanaf het begin beseft Roan dat hij in zijn zoektocht naar Dylan niemand kan vertrouwen. Hij twijfelt aan Esmeralda en uiteindelijk zelfs aan zijn ouders.

Gemert zorgt vanaf de eerste pagina voor een spannende sfeer. Wie stuurt die berichtjes? Ze kunnen niet van Dylan zijn ... Maar wat er gestuurd wordt kan enkel Dylan weten. Is Roans broer nog in leven? Als Esmeralda, het mooiste meisje van het eiland, hem bij zijn zoektocht komt helpen, wordt er een vleugje romantiek aan de spanning toegevoegd. Maar waarom duikt Esmeralda zo plots op? Wat heeft zij met de whatsapper te maken? Kan hij haar vertrouwen? Als zijn kleine zus plots verdwijnt, kan Roan zelfs zijn eigen ouders niet meer vertrouwen. De ware reden achter de verdwijning van Dylan is shockerend. Gemert gaat zware onderwerpen duidelijk niet uit de weg. Qua geloofwaardigheid gaat dit verhaal er naar mijn gevoel toch net iets over. Toch is dit een boek dat door de minder geoefende (en minder kristische) lezer zeker wel gesmaakt zal worden. Gemert schrijft immers in een erg vlotte, toegankelijke stijl. Wat het verhaal mist aan geloofwaardigheid wordt bovendien goed gemaakt door de spanning die je tot aan het einde vasthoudt. 

Gerard van Gemert heeft vooral sportieve fictieverhalen op zijn naam staan over onder andere voetbal, zoals bijvoorbeeld de reeks Chaos united. Maar hij schrijft ook spannende fictieverhalen. Zo werkte hij mee aan een aantal titels van de geheim-serie. Met de reeks 'Eilandgeheimen' mikt hij op een ietwat ouder publiek (12+). Deze jeugdthrillers spelen zich allemaal af op het eiland Terschelling.