Ventje zoekt een vriendje

Soms voel je je alleen. Dan kan je op zoek gaan naar een vriendje. Maar wat als je na lang zoeken eindelijk een vriendje gevonden hebt, en hij dan wordt afgekeurd door je mama omdat hij te groot is?
In dit verhaal op rijm gaat Ventje op zoek naar een vriend. Na een tijdje zoeken heeft hij hem gevonden. In geen tijd worden ze beste vrienden en dus wordt het al snel tijd om de grote vriend thuis voor te stellen. De vriend is echter zo groot, dat hij nergens in huis past. Hij kan dus absoluut niet blijven. Ventje zal tegen zijn zin afscheid moeten nemen. Veel tijd om te treuren is er niet, want de reus wordt herenigd met z’n eigen reuzenvriend, die hij blijkbaar was kwijtgeraakt. En ook Ventje maakt kennis met nieuwe (kleine) vriendjes, al zullen we wellicht nooit weten wat hun mama antwoordt op de vraag “Mogen we hem houden?”.

Een eenvoudig prentenboek met een grappig einde. Al is de vriendschap tussen Ventje en de reus van korte duur geweest, toch heb je het gevoel dat het best wel diepgaand was. Het verhaal loopt verder tussen twee bladzijden in, en wordt gevoed door je eigen fantasie. De illustraties zijn eerder klassiek en beslaan de volledige pagina’s. De tekst staat op rijm, wat je automatisch in het ritme doet lezen. In het begin lukt dat makkelijk; naar het einde toe loopt het wat stroever ... er wordt dan ook op een andere manier gerijmd (niet enkel eindrijm)