Vandaag gaan we trouwen

Voor Stijn en Sterre is het vandaag een heel speciale dag. Ze trekken mooie kleren aan, krijgen veel cadeautjes, er is taart en er wordt gedanst. Waarom? Dat kom je te weten op het einde van het verhaal!
In dit verhaal kijk je binnen in de wereld van Stijn en Sterre. Het is vandaag een heel bijzonder feest. De reden waarom kom je pas te weten als je allerlei tips in het verhaal met elkaar verbonden hebt. Maar, let op! De titel verraadt alles! Lees deze dus niet luidop voor!
Het is een peuterverhaal, heel eenvoudig dus. Ook de prenten zijn kinderlijk eenvoudig. De kamers van Stijn en Sterre zien er een beetje stereotiep uit: Stijn slaapt in een blauwe kamer, Sterre in een roze. Sterre helpt haar jongere broertje wanneer hij zijn kleren verkeerd aantrekt. Maar dit grappige element wordt niet uitgebuit. Ook de rest van de spaarzame tekst is heel sec en louter beschrijvend. We krijgen eerst te zien en te lezen wat er die dag allemaal gebeurt - tot de kinderen uitgeteld in een zetel liggen - en dan pas de verklaring: "Want papa en mama zijn vandaag getrouwd". (Wat er natuurlijk aan vooraf is gegaan!)
Het boek speelt in op ontwikkelingen in onze samenleving. Het is niet meer zo ongewoon dat koppels pas trouwen wanneer ze al kinderen hebben. Dit wordt in dit boek op een kindvriendelijke manier getoond.