Van Wolf tot Watje

Hoe je dier een huisdier werd

Een informatief boek over huisdieren, heeft dat nog een meerwaarde, als je zowat alle gewenste informatie ook wel op het wereldwijde web kan terugvinden? Zeker wel, als het om zo’n leuk boek als ‘Van Wolf tot Watje’ gaat, een boek dat de juiste combinatie weet te vinden tussen louter informatief en humoristisch. Gecombineerd met de amusante tekeningen van Sebastiaan van Doninck heeft dit boek heel wat pluspunten die je bovendien behoorlijk wat klik- en zoekwerk op de pc besparen.
Na een korte intro over de hersenen van dieren – waaruit weer maar eens blijkt dat mensen die hun dieren vermenselijken complete idioten zijn – komt in de volgende zeven hoofdstukken de zowat gehele huisdierenpopulatie aan bod, gaande van de oude vertrouwde honden en katten, over de fret en de kanarie tot de iets exotischere slang.
Zoals de achterflap vermeldt, krijg je een massa weetjes en tips voorgeschoteld om je favoriete dierenmaatje beter te begrijpen. Wie steeds al wou weten waarom honden altijd blij zijn als ze hun baasje zien, waarom een wezel geen interessant huisdier is, hoe goed een vis kan horen of zich wil informeren alvorens het gepaste huisdier te kiezen, heeft aan dit boek een serieuze kluif, om in de dierensfeer te blijven …