Van wie is dat kleintje?

Gottmer publiceerde in deze reeks al andere titels: 'Van wie zijn die billen?', 'Van wie zijn die ogen?', 'Van wie is dat huis?', 'Van wie zijn die poten?' en 'Van wie is die poep?'
In dit boek 'Van wie is dat kleintje?' moet je raden van welk dier dit de baby is. Je ziet op elke pagina een babydier. Achter de flap ontdek je dan de moeder en krijg je wat specifieke kenmerken van het dier en zijn habitat.
Het zeehondje bijvoorbeeld is een wit knuffeltje met grote donkere ogen. Zijn moeder geeft het kusjes en melk, maar na vijftien dagen gaat ze er al vandoor en moet de baby alleen verder. De doorschijnende larven van de paling krioelen in de riviermonding. "Vanuit de zoute Sargassozee, bij Amerika, zijn ze helemaal naar Europa gedreven! Daar zwemmen ze stroomopwaarts het land in, om in het slib en het zoete water van rivieren en meren hun volwassen leven door te brengen."
De laatste twee pagina's hebben acht flapjes met de foto's van nog andere babydieren, met eronder de foto van het moederdier en de naam tout court.
Je kan je dus niet alleen laten vertederen door de schattige diertjes op de foto's maar je steekt van dit boek ook nog heel wat op.