Van je ras, ras, ras twee voetjes in een plas

Allemaal schattige voetjes met iets extra. Acht verschillende dingen die je voeten in de spotlights kunnen plaatsen. Acht heerlijke rijmpjes waar je tenen van gaan krullen.

Riet Wille weet op een lieflijk kinderlijke manier versjes te schrijven over voeten, zonder dat ze klef klinken. Bij het lezen is het haast onmogelijk om je eigen voeten stil te houden. Geniet even mee van deze zin: Mijn teentjes woelen ‘dankjewel voor dat warme, zachte vel’.

Ingrid Godon maakte minzame tekeningen bij de versjes. Lichte tinten en weinig afgelijnde vormen typeren haar illustraties in dit boek. Het is prettig om vast te stellen dat de kinderen even divers worden voorgesteld als wat er aan hun voeten komt. Dat zorgt er mee voor dat het een boek is waar ieder kind zich in kan herkennen. Dat valt absoluut aan te moedigen.

Dit kleine kartonboekje is het resultaat van een samenwerking tussen twee toppers in de boekenwereld. Wie op zoek is naar iets tijdloos en houdt van verfijnde dingen, moet dit boekje zeker in huis halen. Uw peuter of kleuter zal er samen met u van genieten.