Vampierwolf

De elfjarige Vince weet niet wat hem de laatste tijd overkomt. Hij wordt geplaagd door black-outs die steeds veelvuldiger voorkomen, waarna hij telkens naakt op een vreemde plek wakker wordt. Misschien houdt het verband met de porfyrie, de zogenaamde vampierenziekte, waardoor hij niet tegen zonlicht kan. Als enige tijd later zijn adoptieouders spoorloos verdwijnen is dit het begin van een heuse nachtmerrie. Samen met zijn kleine broertje Boris vlucht Vince naar het huis van zijn vriendin Linde en diens moeder, de politiecommissaris. Zelfs hier is Vince niet veilig. Hij ontmoet Yelena, die hem meeneemt naar het hol van de vampieren en hun leider Germon. Zij vertelt hem dat hij de zoon is van een vampier en een weerwolf. De bijzondere krachten waarover Vince beschikt, zullen worden ingezet om hun aartsrivalen, de weerwolven, uit te schakelen. Vince komt terecht in een eeuwenoude vete tussen vampieren en weerwolven met in de slotscene een hevig gevecht met als inzet zijn vriendin Linde …
In de eindeloze stroom van boeken rond vampieren en weerwolven is deze Vampierwolf geen hoogvlieger met een eerder voorspelbaar verhaal. Opvallend is de hoeveelheid bloed die in dit boek vloeit en de stroom van gruwelijke gebeurtenissen die elkaar naadloos opvolgen (en de lezer naar adem doen happen). Anderzijds is dit boek uniek in zijn genre gezien het zich richt op een doelgroep van negen- à tienjarigen die tot nu weinig aanbod kenden rond dit thema.
De cover van het boek is ronduit angstaanjagend (lelijk?) waarbij nauwelijks kan vermoed worden dat onder de huid van dit gedrocht een elfjarige jongen schuilt. Het boek leest vlot weg omwille van het grote lettertype en een beperkt aantal zinnen per pagina.
De auteur van dit boek is werkzaam voor Studio 100 en schreef in het verleden al scenario's voor tv-series zoals FC De Kampioenen.