Vampierenbruid

Na de verdwijning van Nikki Slaegerveldt is het hele dorp in paniek. Vooral op school gebeuren de laatste tijd rare dingen. Er is ook een nieuwe leraar die geheimzinnig doet. De verdwijning van Nikki roept herinneringen op aan een eerdere zaak waarbij een meisje vermoord werd teruggevonden. Bob, die bevriend is met Nikki, verdenkt zijn broer van het één en ander.
Nu de broer van Bob vertrokken is naar het buitenland staat Bob voor de taak uit te zoeken wat er met Nikki gebeurd is. Maar Bob staat op het punt tot vampier getransformeerd te worden. Dat wil zeggen dat de drang naar vers bloed groot wordt en dat de "mooie slanke halzen van zijn vrienden lokken". Maar hij moet zich alsnog tevreden stellen met konijnenbloed, wat blijkbaar slecht verteerbaar is... Hij voelt zich ook nog aangetrokken tot Gabriëlla, een mysterieus meisje uit zijn klas.
Er is veel op een hoopje gegooid in dit boek. Om te beginnen is er weinig onderscheid tussen de respectievelijke personages. Behalve het feit dat ze samen in dezelfde klas zitten hebben ze weinig binding met elkaar. Bovendien leer je de personages heel moeilijk kennen. Ze lijken allemaal half mens half vampier en je raakt er het noorden bij kwijt. Aangezien er een tweede boek op komst is over dit thema zou het eerste boek toch sterker en spannender mogen zijn.