Under Cover

Tieners zoeken graag spanning op en een beetje mysterie trekt hen ook aan. Dat is net zo met Amy. Haar hart valt als een blok voor Ivar, een jongen waarvoor iedereen haar waarschuwt. Wanneer ze op een avond naar huis fietst, is ze getuige van een inbraak in haar straat. Tot haar grote verbazing ziet ze Ivar bij het groepje inbrekers. Dit kan toch niet waar zijn! De volgende dag spreekt de hele buurt over de inbraak … met moord. Amy kan niet geloven dat Ivar tot zoiets in staat is en trekt zelf op onderzoek uit.

In deze novelle weet Eva Burgers haar ervaring als rechercheur weer mooi aan te wenden. Dankzij de vlotte schrijfstijl lees je het boek alsof je een crimi-reeks bekijkt op televisie. De afloop lijkt erg voor de hand liggend, maar de aandachtige lezer zal snel begrijpen dat het niet zo is. Wie goed oplet weet vrij snel hoe de vork in de steel zit. In dat opzicht blijft het een voorspelbaar verhaal. Intrigerend is de relatie tussen Amy en Ivar. Hoe kan een verstandig meisje vallen voor een jongen met een crimineel verleden? De moord wordt opgelost, maar hoe het nu verder moet met deze twee blijft een vraagteken. De klemtoon lag in ieder geval niet op het uitdiepen van de personages. Misschien een onderwerp voor de volgende novelle?

Jongeren die niet snel naar een boek grijpen, zullen hiermee aan hun trekken komen. In slechts honderd bladzijden krijgen ze een verhaal vol spanning, mysterie, liefde en vriendschap. Twintig korte hoofdstukken met best wat witruimte tussen de regels komen het leestempo ten goede. De verhaallijn is gemakkelijk te volgen en gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Voor je het goed en wel beseft heb je het boek uit.