Under Construction

Andreas is een meisje in een jongenslichaam. Geboren in het verkeerde lijf, vindt hij zelf. Al van kleins af wil hij niet liever dan als meisje naar buiten treden. Voor hem is dit kwestie van tijd. Voor zijn ouders een aanvaardingsproces dat enige tijd nodig heeft. Ook de buitenwereld zal zich moeten aanpassen aan Andreas' transformatie tot Emma.
Elvire is een meisje dat al op jonge leeftijd in aanraking komt met drugs. Ze geraakt al snel verslaafd, met alle gevolgen van dien. Haar moeder is zelf verslaafd, dus echt steun kan ze er niet van verwachten.
Als ze twaalf zijn, kruisen Andreas' en Elvires leven elkaar. Ondanks de grote verschillen klikt het tussen die twee. We volgen hen tot ze achttien zijn. Andreas wordt Emma. Elvire gaat op zoek naar een leven zonder drugs en laat zich opnemen. Het zijn moedige jongeren met onalledaagse problemen. Zelf accepteren ze elkaar zonder verwijten. De liefde die ze voor elkaar opbouwen is broos, maar ook heel stevig en onvoorwaardelijk.
Dit zijn twee aangrijpende levensverhalen die je niet onbewogen laten. De harde realiteit, maar ook de kracht van vriendschap en liefde komt tot zijn recht. Taboes worden bespreekbaar. Mooi.