Truth or dare

Als je elke leugen doorziet

Jessie is een meisje van vijftien jaar, dat het onmiddellijk doorheeft wanneer iemand liegt. Ze is zich er zelf niet van bewust dat dit een speciale gave is tot haar vrienden haar erop attent maken. Maar niet alleen haar vrienden hebben dit opgemerkt, er is ook een geheimzinnige organisatie die hiervan op de hoogte is. Jessie krijgt hierdoor een zware en gevaarlijke opdracht. De verantwoordelijkheid en de geheimzinnigheid ervan wegen zwaar op haar schouders, maar toch zet ze moedig door om haar opdracht tot een goed einde te brengen.
Origineel uitgebouwd verhaal dat vertrekt vanuit een bij Amerikaanse jongeren populair spel. De gevoelens die het spel uitlokken bij de deelnemers zijn heel herkenbaar voor jongeren. Naast het verhaal van het dagelijks leven van Jessie en haar klasgenoten, ontwikkelt zich ook subtiel het verhaal over de opdracht die haar gegeven wordt. Hierdoor word je als lezer heel de tijd geboeid en de spanning wordt geleidelijk aan opgebouwd. De auteur slaagt erin om verschillende elementen subtiel aan bod te laten komen waardoor je als lezer zelf heel veel invulling kan geven aan het verhaal en uiteindelijk toch verrast wordt door de afloop ervan.
De korte hoofdstukken, het eenvoudige woordgebruik en de niet te complexe zinnen maken dit boek heel toegankelijk voor weinig gemotiveerde lezers. De aankondiging van een nieuwe opdracht voor Jessie zal velen nieuwsgierig maken naar het vervolg.